Γιορτάζουμε την Αποκριά

Οι Ραδιοκατακτητές του Μουσικού Σχολείου Βέροιας σας προσκαλούν σε ένα ταξίδι στην παλιά Βέροια με αφορμή την Αποκριά την Κυριακή 14 Μαρτίου 2021 1 – 2 το μεσημέρι και 6 – 7 το απόγευμα στο μαθητικό ραδιόφωνο – European School Radio.

Στην εκπομπή παρουσιάζονται στο α΄ μέρος έθιμα της Αποκριάς της Βέροιας αξιοποιώντας το υλικό του Ψηφιακού Λαογραφικού Μουσείου του Μουσικού Σχολείου Βέροιας που αναφέρεται στην Αποκριά ενώ στο β΄ μέρος παρουσιάζεται η συναυλία του συνόλου παραδοσιακής μουσικής του Μουσικού Σχολείου Βέροιας με τίτλο “Τραγούδια και σκοποί της Βέροιας”. Η συναυλία αυτή παρουσιάστηκε στις 18 Φεβρουαρίου του 2015 στην αίθουσα της Αντωνιαδείου Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Δήμου Βέροιας και πλαισιωνόταν και από αποσπάσματα από διηγήματα του Βεροιώτη συγγραφέα και λαογράφου Στέλιου Σβαρνόπουλου. Την ευθύνη της προετοιμασίας και διδασκαλίας των τραγουδιών είχαν οι καθηγητές του Μουσικού Σχολείου, Κουτσιμανής Ιορδάνης και Μπαλιάκας Γιάννης.

Η εκπομπή είναι μια δράση του Ψηφιακού Λαογραφικού Μουσείου του Μουσικού Σχολείου Βέροιας σε συνεργασία με το σύνολο παραδοσιακής μουσικής του σχολείου μας.

Σας προσκαλούμε παράλληλα με την ακρόαση της εκπομπής μας να επικοινωνήσετε μαζί μας στο chat του σταθμού αλλά και να κάνετε μια περιήγηση στο ψηφιακό μας Μουσείο και να συμμετάσχετε στη νέα δράση του μουσείου με αφορμή την Αποκριά αναρτώντας έθιμα, ιστορίες και τραγούδια της περιοχής σας στην ειδική στήλη του Μουσείου με τίτλο: “Αξιοποιούμε, Δημιουργούμε και ΡαδιοΕπικοινωνούμε στο ESR με αφορμή την Αποκριά” αλλά και αξιοποιώντας δημιουργικά το υλικό του. 

Καλή σας ακρόαση και Καλή Σαρακοστή! 

Ακούστε την εκπομπή μετά την πρώτη μετάδοσή της εδώ.