1ο Βιωματικό εργαστήριο με θέμα: Επικοινωνία – Συνεργασία

Σε δίωρο βιωματικό εργαστήριο με θέμα: “Επικοινωνία – Συνεργασία” είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν οι μαθητές του β1 τμήματος γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Βέροιας την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022.

Η δράση αποτελεί το πρώτο μέρος σειράς εργαστηρίων που έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του μαθήματος της νεοελληνικής γλώσσας και λογοτεχνίας με πρωτοβουλία της φιλολόγου του τμήματος, Χαράς Σκουμποπούλου, προκειμένου να γνωριστούν καλύτερα οι μαθητές του τμήματος μεταξύ τους, να μάθουν να συνεργάζονται και να επικοινωνούν με πιο αποτελεσματικό τρόπο. Στόχος της πρώτης αυτής συνάντησης ήταν η γνωριμία και η δημιουργία ενός κοινού πλαισίου λειτουργίας της ομάδας μέσα στο σχολικό χώρο αλλά και η ανίχνευση των αναγκών της ομάδας μέσω ευχάριστων βιωματικών δραστηριοτήτων που ενθουσίασαν τους μαθητές που συμμετείχαν. Αρκετοί μάλιστα εξέφρασαν ότι ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχαν σε ανάλογη δράση στη μέχρι τώρα μαθητική τους πορεία και τόνισαν ότι είναι ανάγκη να είναι να πραγματοποιούνται συχνότερα παρόμοια εργαστήρια κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους.

Το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν ενδιαφέρουσες βιωματικές δράσεις σε όλα τα τμήματα του γυμνασίου.

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως την κοινωνική λειτουργό του Κέντρου “Πρόσβαση” Νομού Ημαθίας, κα Σέβη Γεωργιάδου, για την άμεση ανταπόκριση στο κάλεσμά μας αλλά και για την άψογη συνεργασία που έχουμε όλα αυτά τα χρόνια της λειτουργίας του Μουσικού Σχολείου Βέροιας.