Βιωματικό εργαστήριο στο β2

Σε δίωρο βιωματικό εργαστήριο με θέμα: “Επικοινωνία – Συνεργασία” είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν οι μαθητές του β2 τμήματος γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Βέροιας την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2022.

Η δράση αποτελεί το πρώτο μέρος σειράς εργαστηρίων που έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του μαθήματος της νεοελληνικής γλώσσας και λογοτεχνίας με πρωτοβουλία της φιλολόγου του τμήματος, Χαράς Σκουμποπούλου, προκειμένου να γνωριστούν καλύτερα οι μαθητές του τμήματος μεταξύ τους, να μάθουν να συνεργάζονται και να επικοινωνούν με πιο αποτελεσματικό τρόπο. Στόχος της πρώτης αυτής συνάντησης ήταν η γνωριμία και η δημιουργία ενός κοινού πλαισίου λειτουργίας της ομάδας μέσα στο σχολικό χώρο αλλά και η ανίχνευση των αναγκών της ομάδας μέσω ευχάριστων βιωματικών δραστηριοτήτων οι οποίες ενθουσίασαν τους μαθητές που συμμετείχαν. Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα ότι η δράση αποτέλεσε αφορμή να αναδειχθούν για άλλη μια φορά τα ιδιαίτερα ταλέντα των παιδιών του τμήματος. Αρκετοί συμμετέχοντες εξέφρασαν ότι ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχαν σε ανάλογη δράση στη μέχρι τώρα μαθητική τους πορεία και τόνισαν ότι είναι ανάγκη να είναι να πραγματοποιούνται συχνότερα παρόμοια εργαστήρια κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους.

εν ώρα δράσης

Το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν ενδιαφέρουσες βιωματικές δράσεις σε όλα τα τμήματα του γυμνασίου του σχολείου μας.

Στο τέλος του βιωματικού εργαστηρίου η φιλόλογος – ειδικής αγωγής του τμήματος, Βικτορία Γαζγάζη, κέρασε στην ομάδα ντόνατς, για να την ευχαριστήσει για την κατανόηση και τη συνεργασία που επιδεικνύει κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Έτσι γλυκά ολοκληρώθηκε άλλη μια δράση στο β2.

Ευχαριστούμε, ιδιαιτέρως, την ψυχολόγο του Κέντρου “Πρόσβαση” Νομού Ημαθίας, κα Φανή Μπασιούρα, για την άμεση ανταπόκριση στο κάλεσμά μας αλλά και για την άψογη συνεργασία που έχουμε όλα αυτά τα χρόνια της λειτουργίας του Μουσικού Σχολείου Βέροιας.

το πλαίσιο της ομάδας μας
Ενημερωτικό φυλλάδιο Κέντρου “Πρόσβαση” Ν. Ημαθίας

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής  Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας “Πρόσβαση” μετακομίζει σε νέο χώρο.

Από τον Φεβρουάριο η έδρα του κέντρου θα είναι στο κέντρο της Βέροιας, επί της οδού Κοντογεωργάκη 5.