Γιορτάσαμε την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών

Στις 26 Σεπτεμβρίου 2022 γιορτάσαμε την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών. Στα πλαίσια της Ημέρας αυτής,  που καθιερώθηκε να εορτάζεται από το 2001 με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Συμβουλίου της Ευρώπης, μαθητές του Σχολείου μας συμμετείχαν σε μια ημερίδα στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας που διοργάνωσε η Ένωση Καθηγητών Αγγλικής Γλώσσας Δημόσιας Εκπαίδευσης.

Σε όλη την Ευρώπη, 800 εκατομμύρια Ευρωπαίοι εκπροσωπούνται από τα 47 κράτη μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης και ενθαρρύνονται να μάθουν όλο και περισσότερες ξένες γλώσσες, σε οποιαδήποτε ηλικία, εντός ή εκτός σχολείου. Το γεγονός αυτό πηγάζει από την πεποίθηση του Συμβουλίου της Ευρώπης ότι η γλωσσική πολυμορφία αποτελεί εργαλείο για την επίτευξη ευρύτερης διαπολιτισμικής κατανόησης και βασικό στοιχείο στην πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της ηπείρου μας. Ως εκ τούτου, το Συμβούλιο της Ευρώπης στο Στρασβούργο προωθεί την πολυγλωσσία σε όλη την Ευρώπη. 

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης

Οι μαθητές μας «μίλησαν» στη γλώσσα που με τόση αφοσίωση και χαρά καλλιεργούν , την παγκόσμια και πανανθρώπινη γλώσσα της Μουσικής:

Συμμετείχαν μαθητές πιάνου, κιθάρας  και βιολοντσέλου:

Μπαντής Ορέστης ( Α’ Λυκείου ), πιάνο, Το τραγούδι της Γόνδολας ,Felix Mendelssohn

Χιονίδου Κασσιανή ( Β’ Λυκείου ), τσέλλο, και Μέλλιου Άννα ( Α’ Λυκείου ), πιάνο, Σονατίνα για τσέλλο και πιάνο, L. V. Beethoven

Καραγεώργου Ιωάννα ( Β’ Λυκείου ), πιάνο, Τραγούδι χωρίς λόγια, Felix Mendelssohn

Τσιούχα Λυδία ( Γ’ Γυμνασίου ), πιάνο, Gnossienne no 1, Eric Satie

Παρίσης Βαγγέλης ( Β’ Γυμνασίου ), κιθάρα, Adelita, Francisco Tarrega

Κουφόπουλος Κλήμης, ( Γ’ Γυμνασίου), πιάνο, Παθητική Σονάτα, 3ο μέρος, L. V. Beethoven

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Ιωαννίδου Έλσα

Συνοδοί καθηγητές: Ανδρέογλου Παναγιώτης και Κατσιμίγα Γαρυφαλλιά.