Σύλλογος Φίλων και Αποφοίτων Μουσικού Σχολείου Βέροιας

O Σύλλογος Φίλων και Αποφοίτων του Μουσικού Σχολείου Βέροιας πραγματοποίησε την πρώτη του συνεδρίαση στον νέο του χώρο στην οδό Ολγάνου 19, στη Μπαρμπούτα, στη Βέροια.

Το πρώτο ΔΣ του συλλόγου απαρτίζεται από τα εξής μέλη:

Πρόεδρος: Δέσποινα Παρίση
Αντιπρόεδρος: Τσαπράζης Βασίλης
Γραμματέας: Ξανθή Χονδρού-Χιλλ
Ταμίας: Ευανθία Τόλιου
Ειδική Γραμματέας: Χριστίνα Ζαχαριάδου
Μέλη: Δέσποινα Βάτσιου-Κετίκογλου, Θωμάς Παπαδόπουλος 

Είναι ένας Πολιτιστικός Σύλλογος με σκοπό τη συμβολή του στον πολιτισμό και τη μουσική της Βέροιας.

Έδρα: Ολγάνου 19, Μπαρμπούτα, Βέροιας Ημαθίας, 59132 

Διεύθυνση fb: https://www.facebook.com/profile.php?id=100094092073416
Ηλεκτρονική διεύθυνση: parisidesp@gmail.com

 Τηλ. επικοινωνίας: 694 967 5688

Ιστορικό ίδρυσης Συλλόγου

Η πρώτη συνάντηση για την ίδρυση Σωματείου Αποφοίτων και Φίλων του Μουσικού Σχολείου Βέροιας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 13 Νοεμβρίου 2022 στον Πολυχώρο «Ελιά» στη Βέροια. Στη συνάντηση συμμετείχαν γονείς αποφοίτων και μαθητών, καθηγητές αλλά και φίλοι του σχολείου.

Στην αρχή της συνάντησης η κα Δέσποινα Παρίση, τέως πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, μίλησε για την ιδέα της ίδρυσης του Σωματείου και στη συνέχεια συζητήθηκαν οι σκοποί του. Τέλος υπογράφτηκε η ιδρυτική πράξη αλλά και το καταστατικό του σωματείου, τα οποία επιμελήθηκε ο κ. Θωμάς Παπαδόπουλος, βασικοί σκοποί του οποίου είναι:

  1. Η καλλιέργεια των σχέσεων των αποφοίτων του Μουσικού Σχολείου Βέροιας, καθώς και των φίλων του σχολείου αυτού, με την ηθική, πνευματική και κοινωνική εξύψωση των μελών του και την καλλιέργεια πνεύματος αλληλεγγύης, αλληλοβοήθειας και συσφίξεως των αδελφικών μεταξύ τους σχέσεων.
  2. Η υποστήριξη της λειτουργίας του Μουσικού Σχολείου Βέροιας και η διαφύλαξη του πλαισίου λειτουργίας του ως Δημοσίου Σχολείου.
  3. Η επικοινωνία στο κοινό των δραστηριοτήτων του Μουσικού Σχολείου Βέροιας, με στόχο τη διασύνδεσή του με την τοπική, εθνική και διεθνή κοινότητα.
  4. Η ενασχόληση των μελών του Σωματείου με την τοπική μουσική κληρονομιά και τη διατήρησή της, αλλά και εν γένει τη μουσική και την καλλιέργειά της.

Η καταστατική Γενική Συνέλευση όρισε πενταμελή Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή αποτελούμενη από τους: Δέσποινα Παρίση, Βασίλειο Τσαπράζη, Θωμά Παπαδόπουλο, Χριστίνα Ζαχαριάδου και Ξανθή Χονδρού – Χιλλ.

Έργο της θα είναι η φροντίδα για τη δικαστική αναγνώριση και νομιμοποίηση του Σωματείου και η σύγκληση Γενικής Συνέλευσης των μελών για την εκλογή τακτικού Διοικητικού Συμβουλίου και Ελεγκτικής Επιτροπής.

Η δεύτερη συγκέντρωση των μελών του νεοσύστατου Σωματείου Φίλων και Αποφοίτων του Μουσικού Σχολείου Βέροιας πραγματοποιήθηκε τη Μ. Τρίτη 11 Απριλίου 2023 στις 7 μ.μ. στην γκαλερί Παπατζίκου προκειμένου να γίνει ενημέρωση από το Δ.Σ. για την πορεία του Σωματείου και την εγγραφή νέων μελών αλλά και να συζητηθούν προτάσεις για τον προγραμματισμό δράσεων το προσεχές διάστημα.