Απολογισμός τριήμερης εκπαιδευτικής εκδρομής στην Αθήνα – γ΄ γυμνασίου

Το σχολείο, ακολουθώντας νοερά τα βήματα της δημοκρατίας από τη γέννησή της στην Αρχαία Ελλάδα μέχρι τη σύγχρονη εποχή, ξεναγήθηκε στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, το Μουσείο της Ακρόπολης καθώς, επίσης, στην Παλαιά Βουλή και τη Βουλή  των Ελλήνων αποκομίζοντας πολύτιμες εμπειρίες. Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η επίσκεψη στο Θωρηκτό Αβέρωφ που αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της Νεότερης Ιστορίας της Ελλάδας.

Ως Μουσικό το Σχολείο δε θα μπορούσε να μην επισκεφθεί και το Μουσείο Λαϊκών Παραδοσιακών Μουσικών Οργάνων «Φοίβος Ανωγειανάκης»

Τα παιδιά ψυχαγωγήθηκαν με θέατρο και διασκέδασαν σε μουσική ταβέρνα, ενώ απόλαυσαν και τη γιορτινή ατμόσφαιρα της Πλατείας Συντάγματος.

Ο αρχηγός της εκδρομής, Νικολαΐδης Αντώνης, και οι συνοδοί, Γεωργιάδου Ελισάβετ και Βλάχος Σωτήρης, έμειναν απολύτως ικανοποιημένοι από τη συνεργασία των παιδιών.

Αναμνηστικό βίντεο

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα επισκέψεων των σχολείων στη Βουλή των Ελλήνων

Το πρόγραμμα επισκέψεων σχολείων στη Βουλή ξεκίνησε το 1994, επί προεδρίας Απόστολου Κακλαμάνη. Η έναρξή του συνέπεσε με τη διοργάνωση της πρώτης έκθεσης που παρουσιάστηκε στην αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος» του κτιρίου της Βουλής, η οποία ήταν αφιερωμένη στον εορτασμό των 150 χρόνων νεοελληνικού κοινοβουλευτικού βίου. Από το 2004, τον σχεδιασμό και τη διαχείριση του προγράμματος έχει αναλάβει το Ίδρυμα της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία.

Κάθε χρόνο περίπου 60.000 μαθητές και μαθήτριες από όλη την Ελλάδα επισκέπτονται τη Βουλή των Ελλήνων. Ενημερώνονται για τη λειτουργία του Κοινοβουλίου, ξεναγούνται στην έκθεση της αίθουσας «Ελευθέριος Βενιζέλος» και επισκέπτονται την αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής. Αν η επίσκεψή τους συμπίπτει με τις ώρες λειτουργίας του Κοινοβουλίου, οι μαθητές  και οι μαθήτριες παρακολουθούν για λίγα λεπτά τη συνεδρίαση.

Οι ξεναγήσεις πραγματοποιούνται από Δευτέρα έως και Κυριακή και απευθύνονται σε μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού και όλων των τάξεων του Γυμνασίου και του Λυκείου.
Τα σχολεία που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους. Πηγή