“Κάν’ το ν’ ακουστεί 2024″ με θέμα: “Η δύναμη της φιλίας”

Μαθητικός Διαγωνισμός Τραγουδιού & Ραδιοφωνικού Μηνύματος “Κάν’ το ν’ ακουστεί 2024” με θέμα: “Η δύναμη της φιλίας”

Υποβολή συμμετοχών μέχρι 2 Φεβρουαρίου 2024

Πληροφορίες: https://contest.europeanschoolradio.eu/

Όροι συμμετοχής: https://contest.europeanschoolradio.eu/contestframework24/

Ο Διαγωνισμός φέτος πραγματεύεται την αξία της φιλίας, η οποία από τα πρώτα βήματα της ζωής μας αποτελεί παράγοντα ευζωίας. Ανοίγοντας τα φτερά μας έξω από το οικογενειακό προστατευμένο περιβάλλον, από πολύ μικρή ηλικία, αναζητούμε την επικοινωνία με άλλους ανθρώπους. Υπάρχει μια διαρκής αναζήτηση των μοναδικών για εμάς φίλων, που εμπνέουν εμπιστοσύνη και βρίσκονται σε κάθε έκφανση της ζωής μας, ευχάριστη ή δυσάρεστη. Οι φίλοι και οι φίλες που ενθαρρύνουν, συζητούν, υποστηρίζουν, εμπνέουν, παρακινούν για την εξέλιξή μας και που μεταξύ μας υπάρχει μια αληθινή, δοτική και ειλικρινής σχέση. Τα Άλλα σημαντικά άτομα στη ζωή μας, τα οποία μπορούν να αποτελέσουν τη γνήσια και αυθεντική έκφραση της ανιδιοτελούς αγάπης.

Το αγαθό της φιλίας έχει αποτυπωθεί ποικιλοτρόπως στην ποίηση, τη λογοτεχνία, τη μουσική και σε άλλες μορφές τέχνης, καθώς και στη φιλοσοφία. Η φιλία εμπνέει, γιατί διαδραματίζει έναν σπουδαίο ρόλο στη ζωή μας, τόσο στην προσωπική όσο και την επαγγελματική. Βοηθά στην επικοινωνία και τη συνεργασία, στην επίλυση προβλημάτων, στη δημιουργία υγιών κοινωνικών σχέσεων και γενικά αναπτύσσει την προσωπικότητά μας και διαμορφώνει την ποιότητα ζωής μας. Αναμφισβήτητα, η φιλία αποτελεί παράγοντα αρμονίας στις οικογενειακές μας σχέσεις, στις σχέσεις μας με την ευρύτερη κοινωνία και με όλους τους λαούς του κόσμου και γενικά στις σχέσεις μας με κάθε μορφή ύπαρξης. Σε όποια εθνικότητα κι αν ανήκουμε, όποια γλώσσα κι αν μιλάμε, αναζητούμε πάντα τη φιλία.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες καλούνται να εκφράσουν τις σκέψεις, τις εμπειρίες, τα συναισθήματα και τις προσδοκίες τους για τη φιλία, δημιουργώντας τα δικά τους ραδιοφωνικά μηνύματα και τραγούδια.