Πρώτη εμφάνιση της χορωδίας του Συλλόγου Φίλων και Αποφοίτων του Μουσικού Σχολείου Βέροιας

Η νεοσύστατη χορωδία του Συλλόγου Φίλων και Αποφοίτων του Μουσικού Σχολείου Βέροιας συμμετέχει στη συναυλία του Μουσικού Σχολείου Βέροιας της Τετάρτης 10 Απριλίου 2024 που θα πραγματοποιηθεί στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Δήμου Βέροιας. Θα παρουσιάσει μουσικά έργα υπό τη διεύθυνση του Μάριου Δασκαλάκη, αποφοίτου του Μουσικού Σχολείου Βέροιας. Στο πιάνο συνοδεύει ο Άλεξ Ιωσηφίδης.

Βιογραφικό Μάριου Δασκαλάκη

Ο Μάριος Δασκαλάκης γεννήθηκε το 2000 στη Βέροια Ημαθίας. Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου από μικρή ηλικία. Το 2016 έλαβε το πτυχίο Αρμονίας από το Δημοτικό Ωδείο Βέροιας και το 2018 αποφοίτησε με άριστα από το Μουσικό Λύκειο Βέροιας.

Είναι απόφοιτος του τμήματος Μουσικής Επιστήμης & Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με ειδίκευση στη Διεύθυνση Χορωδίας (τάξη Μαρίας Μελιγκοπούλου) και φέτος ολοκληρώνει το μεταπτυχιακό του στο ίδιο τμήμα. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Διεύθυνσης Χορωδίας στη Θερινή Ακαδημία του Ιονίου Πανεπιστημίου (2021, 2022 & 2023) και το καλοκαίρι του 2023 έλαβε το πτυχίο πιάνου από το Μακεδονικό Ωδείο Θεσσαλονίκης και έκανε την πρακτική του άσκηση στο χορωδία Ι.Ν. Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου Θεσσαλονίκης. Συμμετέχει στην ίδια χορωδία (από το 2019 έως σήμερα) και στο Φωνητικό Σύνολο Ευρωπαϊκής Μουσικής του ΠΑΜΑΚ (από το 2018 έως σήμερα), με το οποίο έχει πραγματοποιήσει συναυλίες στην Ελλάδα (Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Παναθηναϊκό Στάδιο, Πάτρα, Κέρκυρα), καθώς και στο εξωτερικό (Λευκορωσία, Ιταλία, Γερμανία, Σρι Λάνκα). Είναι μέλος του φωνητικού συνόλου MaestRoso, με το οποίο έχει πραγματοποιήσει συναυλίες σε Ελλάδα, Ιταλία και Γερμανία.

Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως ραδιοφωνικός παραγωγός για το Zoo 90.8 της Metromedia κάνοντας εκπομπές για το Σαββατοκύριακο και είναι ο Perfrormance Manager για το 10ο TEDx University of Macedonia.