Τελευταία ευκαιρία – Συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου Βέροιας στον διαγωνισμό “Καν΄ το ν΄ ακουστεί 2020”

Για άλλη μια χρονιά το Μουσικό Σχολείο Βέροιας συμμετέχει στον διαγωνισμό “Καν΄ το ν΄ ακουστεί” που συνδιοργανώνουν το μαθητικό ραδιόφωνο – European School Radio, η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση και το Παιδαγωνικό Ινστιτούτο Κύπρου. Το μαθητικό συγκρότημα “Δρυάδες” που αποτελείται από μαθήτριες της γ΄ γυμνασίου δημιούργησαν ένα πρωτότυπο τραγούδι εμπνευσμένες από το θέμα του φετινού διαγωνισμού “Καν΄ το ν΄ακουστεί 2020”: Εκπέμπουμε σήμα κινδύνου, Αγκαλιάζουμε τη Γη. 

Εμψυχωτής καθηγητής: Βασίλης Βαλαβάνης

Το τραγούδι αξιολογήθηκε από κριτική επιτροπή στην κατηγορία γυμνασίου αλλά και από τα διαγωνιζόμενα σχολεία. Δείτε εδώ και εδώ τους κριτές. Τα αποτελέσματα για τις πρώτες θέσεις ανά κατηγορία συμμετοχής (ραδιοφωνικό μήνυμα, τραγούδι) και είδος σχολείου (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια, Ειδικά) θα ανακοινωθούν ζωντανά στο European School Radio και στη ραδιοφωνική εκπομπή Κάν’ το ν’ ακουστεί στον αέρα 2020 στις 6 Μαρτίου 2020 από τις 19.00 έως τις 22.00. Στην εκπομπή θα φιλοξενηθεί και συνέντευξη που έδωσαν οι μαθήτριες – δημιουργοί στους παρουσιαστές της εκπομπής σχετικά με τη φετινή συμμετοχή τους στον διαγωνισμό. Να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη φορά που οι μαθήτριες συμμετέχουν στον συγκεκριμένο διαγωνισμό. Στον περσινό διαγωνισμό μάλιστα το τραγούδι τους “Το μήνυμα του Mικρού Πρίγκιπα” διακρίθηκε και ήταν ένα από τα 5 τραγούδια που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία από την κριτική επιτροπή στην κατηγορία του γυμνασίου. Ακούστε το εδώ.

Η σειρά κατάταξης των πρώτων θέσεων (1ο, 2ο και 3ο Βραβείο) θα ανακοινωθεί μόνο στην Τελετή Βράβευσης στις 3 Απριλίου 2020 στο πλαίσιο του 7ου Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου στην Κέρκυρα.

Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι από τις 3 Μαρτίου 2020 εως τις 3 Απριλίου 2020 θα μπορείτε να συμμετέχετε στη διαδικασία της Ψηφοφορίας των Ακροατών που θα αναδείξει τον νικητή που θα κερδίσει το Βραβείο Ακροατών! 

Βάλτε κι εσείς την καρδιά σας στο τραγούδι  

Οδηγίες για τη διαδικασία της ψηφοφορίας κοινού

Η ψηφοφορία κοινού για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό ραδιοφωνικού μηνύματος και τραγουδιού «Καν΄ το ν΄ ακουστεί 2020» ξεκίνησε και διαρκεί έως 3 Απριλίου!
Για να ψηφίσετε το τραγούδι με το οποίο συμμετέχει το Μουσικό Σχολείο Βέροιας ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα :

ΒΗΜΑ 1: πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο:
http://europeanschoolradio.eu/contest/listeners/Song-likes-new.php?gimnasio=1

ΒΗΜΑ 2: αναζητήστε το τραγούδι με αριθμό συμμετοχής 5321.

Τελευταία ευκαιρία – Μουσικό Σχολείο Βέροιας

ΒΗΜΑ 3: πατήστε PLAY να ακούσετε το τραγούδι

 μόλις ακουστεί περίπου ενάμιση λεπτό, εμφανίζεται μια καρδιά. Πατήστε στην καρδιά! Αυτό ήταν!

Δείτε το βίντεοκλιπ του τραγουδιού εδώ

Δείτε το βίντεο προώθησης της ψηφοφορίας των Ακροατών εδώ.

Το σκεπτικό του τραγουδιού

Η κλιματική κρίση είναι εδώ και μας αφορά όλους. Εκπέμπουμε το δικό μας σήμα κινδύνου, για να δυναμώσουμε το μήνυμα του φετινού διαγωνισμού “Καντ΄ το ν΄ ακουστεί 2020”. Όλοι μαζί μια γροθιά να σώσουμε τη Γη και να συμβάλουμε στον αγώνα υπέρ της αειφορίας και της περιβαλλοντικής και κοινωνικής δικαιοσύνης. Ας αλλάξουμε τρόπο σκέψης, ας αλλάξουμε τρόπο ζωής. Ίσως να είναι η “Τελευταία ευκαιρία”. Γιατί…”Να αλλάξεις τον κόσμο φίλε μου Σάντσο, δεν είναι τρέλα ούτε ουτοπία. Είναι δικαιοσύνη!” Μιγκέλ ντε Θερβάντες “Δον Κιχώτης”

Κατηγορία συμμετοχής στον διαγωνισμό: Γυμνάσιο

Στίχοι: Δρυάδες

Μουσική: Δρυάδες

Φωνή: Τρέβλα Δήμητρα, Ιωσηφίδου Παυλίνα

Πλήκτρα: Ιωσηφίδου Παυλίνα

Κιθάρα: Μπαντή Κατερίνα

Γιουκαλίλι: Κωστάκου Ελεάνα

Φλάουτο: Μπαντή Δήμητρα