Οι μαθητές του μουσικού ραδιοφώνου ως εκκολαπτόμενοι ρεπόρτερς

Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Βέροιας που ανήκουν στην ομάδα παραγωγής ραδιοφωνικών εκπομπών για το Ευρωπαϊκό Μαθητικό Ραδιόφωνο – European School Radio είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια σειρά εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στη Βέροια την περασμένη εβδομάδα στο Χώρο Τεχνών και να γνωρίσουν από κοντά τους συντελεστές οι οποίοι τους παραχώρησαν συνέντευξη. Το υλικό αυτό θα αξιοποιηθεί από τη ραδιοφωνική ομάδα για την παραγωγή εκπομπών που αναμεταδίδονται κάθε Κυριακή 6-7 το απόγευμα από το διαδικτυακό μαθητικό ραδιόφωνο (http://esradio.mysch.gr).

Συγκεκριμένα, την Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013 παραβρέθηκαν στη γενική πρόβα που έγινε την προηγούμενη της εκδήλωσης «ΒΕΡΟΙΑ ΠΟΛΗ ΜΑΓΙΚΗ» 1912 – 2012 Στιγμές Ιστορίας και Πολιτισμού που ήταν αφιερωμένη στα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Βέροιας. Εκεί πήραν συνέντευξη από τους καλλιτέχνες Νίκο Ζιώγαλα, Παύλο Παυλίδη και τo συγκρότημα ΑΝΑΚΑΡΑ που συμμετείχαν στην εκδήλωση.

Την Πέμπτη 17/01/2013 παρακολούθησαν τη συναυλία που έδωσε η Ορχήστρα και η Χορωδία του τμήματος Μουσική Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στο Χώρο Τεχνών. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά και να μιλήσουν με τον πρόεδρο του τμήματος κ. Δημήτρη Χανδράκη, τον διευθυντή της Ορχήστρας κ. Γεώργιο Βράνο, την υπεύθυνη της Χορωδίας κα Μαρία Έμμα Μελιγκοπούλου και τους σολίστες της συναυλίας οι οποίοι τους παραχώρησαν συνέντευξη τόσο για τη συγκεκριμένη συναυλία όσο και για γενικότερα ζητήματα που ενδιέφεραν τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου.

Η ραδιοφωνική ομάδα του σχολείου ευχαριστεί τον κ. Γεώργιο Δουλγέρογλου, την Κ.Ε.Π.Α. Δήμου Βέροιας και την κ. Νανά Καραγιαννίδου για τη βοήθεια που προσέφεραν για την πραγματοποίηση των συνεντεύξεων αυτών.