Ραδιοφωνικό αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης 2013 και στον Κ.Π.Καβάφη από το Μουσικό Σχολείο Βέροιας

To European School Radio – το πρώτο μαθητικό διαδικτυακό ραδιόφωνο μετά από πρόσκληση – πρόταση της ραδιοφωνικής ομάδας Μουσικά αβγΑ του Μουσικού Σχολείου Βέροιας συμμετέχει στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης στις 21 Μαρτίου 2013 συμβάλλοντας δυναμικά στην εξάπλωση του ενδιαφέροντος για την ποίηση στα σχολεία στην Ελλάδα αλλά και τη διάδοση της ποίησης στο ευρύ κοινό.
Συγκεκριμένα το European School Radio σε συνεργασία με τη ραδιοφωνική ομάδα του Μουσικού Σχολείου Βέροιας ετοιμάζουν ένα ραδιοφωνικό αφιέρωμα, που θα διαρκέσει μία εβδομάδα από 21 – 28 Μαρτίου 2013, και απευθύνουν πρόσκληση στους μαθητές όλων των σχολείων να συμμετέχουν σε αυτό, ετοιμάζοντας ηχογραφημένα μηνύματα με απαγγελίες ποιημάτων του τιμώμενου ποιητή για το 2013, Κ.Π. Καβάφη, αλλά και Ελλήνων ή ξένων ποιητών πλαισιωμένες με μουσική.

Τα μέλη της ραδιοφωνικής ομάδας Μουσικά αβγΑ αλλά και μαθητές του Μουσικού Σχολείου Βέροιας συμμετέχουν στο ραδιοφωνικό αυτό αφιέρωμα και έτσι δημιούργησαν ηχογραφημένα μηνύματα με απαγγελίες ποιημάτων ή στίχων που έχουν γράψει τα ίδια στα πλαίσια των φιλολογικών μαθημάτων επενδύοντάς τα με μουσική γνωστών συνθετών αλλά και με δικές τους συνθέσεις και ερμηνείες. Δημιούργησαν επίσης σποτάκια με επιλεγμένους στίχους του Κ.Π. Καβάφη αλλά και ηχητικά μηνύματα προώθησης της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης. Οι δημιουργίες των μαθητών θα ακούγονται από τις 21 Μαρτίου 2013 και για μία εβδομάδα στο μαθητικό ραδιόφωνο.
Στηρίξτε την προσπάθεια του European School Radio του πρώτου μαθητικού διαδικτυακού ραδιοφώνου και συντονιστείτε μαζί μας στο http://esradio.mysch.gr. Ελάτε να βάλουμε την ποίηση στη ζωή μας κάνοντας την έτσι πιο όμορφη.

(Ραδιοφωνικό αφιέρωμα στην παγκόσμια ημέρα ποίησης και το έτος Καβάφη από το European Shool Radio)

                       Η υπεύθυνη του ραδιοφωνικού αφιερώματος

                                Χαρίκλεια Σκουμποπούλου