Επιστροφή στα θρανία και στα μικρόφωνα! Πρεμιέρα ραδιοφωνικής εκπομπής

Επιστροφή στα θρανία! Και τα μυαλά… στα πεντάγραμμα του Μουσικού Σχολείου Βέροιας και…στα μικρόφωνα του EuropeanSchoolRadio!

Η μέρα της πρεμιέρας έφτασε!

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016 στις 4 – 5 το απόγευμα!

Η νέα ραδιοφωνική ομάδα του Μουσικού Σχολείου Βέροιας επιστρέφει στο μαθητικό ραδιόφωνο – συνεχίζοντας για πέμπτη χρονιά το ταξίδι της – με δεκαπενθήμερη κυριακάτικη εκπομπή με τίτλο: “Και τα μυαλά… στα πεντάγραμμα!!!”

Ετοιμάσαμε με πολύ κέφι την πρώτη μας εκπομπή με θέμα το σχολείο με αφορμή το μάθημα της λογοτεχνίας και το απόσπασμα «Και πάλι στο σχολείο» από το βιβλίο Ε.Π. της Ζώρζ Σαρή αλλά και το ποίημα του Ζακ Πρεβέρ “Βγαίνοντας απ΄το σχολειό” το οποίο μας ταξιδεύει σε ένα φανταστικό γύρο του κόσμου, με όχημα τη νεανική πνοή, την εφευρετικότητα του νου και την ψυχική ανάγκη των παιδιών για επικοινωνία.

Αποτέλεσμα εικόνας για ζωρζ σαρήJacques Prévert en 1961 dans le film Mon frère Jacques par Pierre Prévert.jpg

Τα σχολειά, οι δάσκαλοι και οι μαθητές απασχόλησαν ποικιλοτρόπως τους ανθρώπους των γραμμάτων αλλά και τους «δασκάλους» του λαϊκού και όχι μόνο τραγουδιού, από «αρχαιοτάτων» χρόνων… Είναι δεκάδες τα τραγούδια που γράφτηκαν και αναφέρονται κυριολεκτικά ή μεταφορικά, στο σχολείο, τους δασκάλους, τους καθηγητές, τους μαθητές.

Με εργαλεία τη μουσική και το ESR κάνουμε πράξη το όνειρο για το σχολείο που θέλουμε,  ένα σχολείο το οποίο θα προωθεί τη δημιουργία – τη συνεργασία – την έμπνευση – τη γνώση – την κριτική σκέψη – την ελευθερία λόγου -τον διάλογο – την ειρήνη – τον σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα. Κι όπως είπε κι ο Αριστοτέλης: «Αυτά που για να τα κάνουμε πρέπει πρώτα να τα μάθουμε, αυτά τα μαθαίνουμε κάνοντάς τα»!

Η παραγωγή ενός μέρους της εκπομπής πραγματοποιήθηκε στο εργαστήριο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας την οποία και ευχαριστούμε για τη φιλοξενία.

Σας περιμένουμε στο European School Radio και στο chat του σταθμού!

Δείτε εδώ την ανάρτηση στον ιστότοπο του European School Radio και ακούστε το ραδιοφωνικό σποτ.

Δείτε παρακάτω το προωθητικό βίντεο της εκπομπής.

 

Και για όσους δεν πρόλαβαν να ακούσουν την εκπομπή μας θα βρίσκεται ανεβασμένη στο podcast του ESR. 
http://europeanschoolradio.eu/podcast

 

και στη σελίδα της ραδιοφωνικής ομάδας
http://europeanschoolradio.eu/…/i…/1/5634720ca04a34-49182852

 

                                                                Η υπεύθυνη της ραδιοφωνικής ομάδας

                                                                    Χαρά ΣκουμποπούλουΠΕ02/ΤΕ16

Προωθητικό βίντεο εκπομπής