ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ & ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ “ΚΑΝ’ ΤΟ Ν’ ΑΚΟΥΣΤΕΙ 2017”

Από την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017 έως την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017 είναι η περίοδος υποβολών των ραδιοφωνικών μηνυμάτων & τραγουδιών για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό “Κάν’ το ν’ ακουστεί 2017”!

 

H Επιστημονική Εταιρεία “Διαθεματικό, Διαπολιτισμικό Ραδιόφωνο της Εκπαιδευτικής Κοινότητας με τον διακριτικό τίτλο: European School Radio, το Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο”, η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού συνδιοργανώνουν τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ραδιοφωνικού Μηνύματος και Τραγουδιού “Κάν’ το ν΄ ακουστεί 2017”, με θέμα: “Η τέχνη της επικοινωνίας”.

Ο Διαγωνισμός απευθύνεται στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Ελλάδας και της Κύπρου. Τα μέσα αλλάζουν, μα ο σκοπός παραμένει: η επικοινωνία είναι βασική ανθρώπινη ανάγκη, πηγή ζωής και χαράς, είναι κίνητρο δημιουργίας και προϋπόθεση συνεργασίας και προόδου. Σας καλούμε σε ένα κυνήγι του θησαυρού της επικοινωνίας, σε ένα ταξίδι στα μονοπάτια της επικοινωνιακής τέχνης με σύμμαχο το ραδιόφωνο.

Ας επικοινωνήσουμε!

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ● Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας – Τι πιστεύεις; Η μαθητική άποψη για τις πληροφορίες που λαμβάνουμε καθημερινά από τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας και η αναγκαιότητα της καλλιέργειας του Γραμματισμού στα Μέσα και στην Πληροφορία. ● Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης- Εσύ πόσο δικτυωμένος είσαι; Η επικοινωνία των νέων με ψηφιακά μέσα στη σύγχρονη εποχή. ● Ραδιο-Επικοινώνησε… Το Μαθητικό Ραδιόφωνο ως μέσο επικοινωνίας μέσα στην εκπαιδευτική κοινότητα, η συμβολή του στη διαμόρφωση ενεργών ακροατών και παραγωγών και οι δυνατότητες και οι ευκαιρίες που δίνει στη διασχολική 2 επικοινωνία. ● Δεν μπορείς να το πεις; Κάνε χιούμορ! Βλέποντας τη θετική πλευρά της ζωής και προσπαθώντας να επικοινωνήσουμε με ευχάριστο τρόπο. ● Πες το αλλιώς… Πες το με μουσική Μουσικές νότες μας ταξιδεύουν και καταφέρνουμε να επικοινωνήσουμε τις ιδέες μας. ● Σώπα, άκου, μίλα και χτίσε μια καλύτερη κοινωνία Επικοινωνία είναι η τέχνη του να ακούς τον εαυτό σου και τους άλλους. Δίχως προσπάθεια επικοινωνίας με τον περίγυρό μας, είναι αδύνατο να αλλάξουμε τον κόσμο. ● Βρες αγάπη και αλήθεια μες στης γιαγιάς τα παραμύθια. Κάνοντας βήματα στην επικοινωνία με τις προηγούμενες γενιές. ● Σε καλούν ήχοι της φύσης – Θ’ απαντήσεις; Πώς η επαφή με τους ήχους της φύσης μπορεί να επηρεάσει θετικά τον ψυχισμό μας και να ενεργοποιήσει τη φαντασία και τη δημιουργικότητά μας.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες παρακάτω.

http://www.europeanschoolradio.eu/blog/egrisiypethfestival/

http://europeanschoolradio.eu/4fest/18766-2/