Το Μουσικό Σχολείο Βέροιας γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου 2017

Η ραδιοφωνική ομάδα του Μουσικού Σχολείου Βέροιας συμμετέχει στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου 2017 με την παραγωγή ζωντανής ραδιοφωνικής εκπομπής αφιερωμένη στο βιβλίο αλλά και με τη δημιουργία οπτικοακουστικού υλικού για την προώθηση της ανάγνωσης βιβλίων. 

Διαφημιστικό Υλικό ραδιοφωνικής εκπομπής

Και τα μυαλά στα πεντάγραμμα αλλά και στα βιβλία!

Διαβάζουμε και ταξιδεύουμε…

Ελάτε μαζί μας την Κυριακή 2 Απριλίου 2017 στις 5 – 6 το απόγευμα σε μια ζωντανή εκπομπή που θα σας ταξιδέψει στον κόσμο του βιβλίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου 2017.

Τα μέλη της ραδιοφωνικής ομάδας “Και τα μυαλά στα πεντάγραμμα” διαβάζουν και σας προτείνουν τα αγαπημένα τους βιβλία αφιερώνοντάς τα σε αγαπημένα τους πρόσωπα και συνοδεύοντάς τα με τραγούδια που τους φέρνει στο μυαλό η ανάγνωσή τους.

Στην εκπομπή φιλοξενούμε και συνεντεύξεις από τους υπεύθυνους της βραβευμένης Δημόσιας Βιβλιοθήκης της Βέροιας του”ναού” της γνώσης αλλά και του χώρου δημιουργικών δράσεων και ανταλλαγής εμπειριών. Ευχαριστούμε τη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας – ειδικά την κα Ασπασία Τασιοπούλου – για τη φιλοξενία, καθώς μέρος της εκπομπής ηχογραφήθηκε στον Χώρο Έμπνευσης της Βιβλιοθήκης. 

Δείτε εδώ το διαφημιστικό βίντεο της εκπομπής

Λίγα λόγια για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, την ημέρα που γεννήθηκε ο μεγάλος Δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

Την καθιέρωσε η Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα (Ιnternational Board on Books for Young People – ΙΒΒΥ) το 1966. 

Το μήνυμα της ΙΒΒΥ για το 2017, για τα παιδιά όλου του κόσμου έχει τον τίτλο : «Ας μεγαλώσουμε με το βιβλίο…»

Οπτικοακουστικό Υλικό 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου η ραδιοφωνική μας ομάδα ετοίμασε τρία βιντεάκια για την προώθηση της ανάγνωσης βιβλίων στο μαθητικό κοινό. Ελπίζουμε να σας αρέσουν! Εμείς σας ευχόμαστε… “Καλά ταξίδια!”

Το σύνθημά  μας είναι: “Διαβάζουμε και ταξιδεύουμε…”

Ευχαριστούμε τη Διεθνή Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα (Ιnternational Board on Books for Young People – ΙΒΒΥ) αλλά και ειδικότερα το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ – Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου του οποίου η δράση αποτελεί για εμάς αφορμή για Έμπνευση και Δημιουργία αλλά και το μαθητικό ραδιόφωνο για το βήμα που μας δίνει να ακουστεί πιο Δυνατά το μήνυμά μας!

Δείτε εδώ το 1ο Βίντεο για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου 2017 

Δείτε εδώ το 2ο Βίντεο για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου 2017 

Δείτε εδώ το 3ο Βίντεο για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου 2017 

Δείτε εδώ την ανάρτηση στην ιστοσελίδα του μαθητικού ραδιοφώνου.

 Η υπεύθυνη της ραδιοφωνικής ομάδας

Χαρά Σκουμποπούλου