Παρουσίαση Πολιτιστικών Προγραμμάτων Μουσικού Σχολείου Βέροιας στην Γιορτή Λήξης 2017

Στη Γιορτή Λήξης του Σχολικού έτους 2016-2017 που διοργάνωσε η Διεύθυνση  Β/θμιας  Εκπ/σης Ημαθίας και στην οποία παρουσιάζονται όλες οι αξιόλογες δράσεις και πρακτικές των εκπαιδευτικών του Νομού Ημαθίας συμμετείχε το Μουσικό Σχολείο Βέροιας την Τετάρτη 3 Μαΐου 2017 στο Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο – Μεντρεσέ Τζαμί στη Βέροια.
 
Πιο συγκεκριμένα παρουσιάστηκαν το πρωί της Τετάρτης 3 Μαϊου 2017 στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης τα πολιτιστικά προγράμματα που πραγματοποιούνται στο σχολείο με τίτλο: “Ραδιοεπικοινωνούμε” με υπεύθυνη καθηγήτρια την Χαρά Σκουμποπούλου και “Διαβάζω, Εμπνέεσαι, Δημιουργούμε” με υπεύθυνη καθηγήτρια την Κική Ιντζεβίδου.
 
Το πρόγραμμα με τίτλο: “Ραδιοεπικοινωνούμε” και την πεντάχρονη δράση της ραδιοφωνικής ομάδας του σχολείου στο μαθητικό ραδιόφωνο – European School Radio παρουσίασαν τα μέλη της ομάδας, Ευγένιος Βαρακλής, Σπύρος Καλατζόπουλος, Αλεξάνδρα Μπαντή και Ανθίμη Δόμανου με ραδιοφωνικό τρόπο, σαν ζωντανή εκπομπή, ενώ το πρόγραμμα με τίτλο: “Διαβάζω, Εμπνέεσαι, Δημιουργούμε”  και τη δράση της ομάδας φιλαναγνωσίας του σχολείου παρουσίασαν τα μέλη της, Γιάννης Κωφίδης και Σοφία Πανίδου.
 
 
Ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία οι μαθητές να μοιραστούν με άλλους συμμετέχοντες μαθητές και εκπαιδευτικούς στην εκδήλωση τις εμπειρίες που απέκτησαν στο πλαίσιο των πολιτιστικών προγραμμάτων, να εμπνευστούν από τη δράση άλλων ομάδων προκειμένου να συνεχίσουν να συμμετέχουν σε προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων αλλά και να βλέπουν το σχολείο ως χώρο έμπνευσης, δημιουργίας, έκφρασης και συνεργασίας.
 

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας και ειδικά την υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων, κα Λένα Δημητριάδου, για την ευκαιρία που μας έδωσαν να παρουσιάσουμε τις δράσεις μας στο πλαίσιο των πολιτιστικών προγραμμάτων.

Αξίζουν συγχαρητήρια στους μαθητές μας, οι οποίοι διαθέτουν ένα μέρος από τον πολύτιμο ελεύθερο χρόνο τους για την  συμμετοχή τους στα πολιτιστικά προγράμματα του σχολείου.