Τα παιδιά του Πειραιά γιορτάζουν με τα παιδιά τoυ Μουσικού Σχολείου Βέροιας την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Την Παρασκευή 28 Απριλίου 2017 η λογοτεχνική συντροφιά του 8ου Γυμνασίου Πειραιά στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής εκδρομής της στην πόλη της Βέροιας  επισκέφτηκαν την ομάδα φιλαναγνωσίας του Μουσικού Σχολείου Βέροιας: «Διαβάζω, Εμπνέεσαι, Δημιουργούμε…», με υπεύθυνες καθηγήτριες, την Ιντζεβίδου Κική και Σκουμποπούλου Χαρά,  για να γιορτάσουν μαζί της την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου. Η συνάντηση έγινε στο χώρο του Μουσικού Σχολείου με τη βοήθεια της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων Νομού Ημαθίας, κας Λένας Δημητριάδου.

Μερικές ημέρες πριν  η ομάδα του Μουσικού Σχολείου έλαβε  ραδιοφωνικό μήνυμα από τους μαθητές του 8ου Γυμνασίου Πειραιά, με τίτλο «Γεια σου Βέροια», στην προσπάθειά τους να ΡαδιοΕπικοινωνήσουν μαζί της μέσω του μαθητικού ραδιοφώνου – European School Radio. Έτσι οι δύο ομάδες έχοντας μεγάλη ανυπομονησία συναντήθηκαν, αντάλλαξαν εμπειρίες  σχετικά με την ανάγνωση βιβλίων και παρουσίασαν τις δράσεις τους. Έπειτα οι μαθητές  ενημερώθηκαν σχετικά με τη βιβλιοθήκη της Βέροιας από την κα Φωτεινή Χαμιδιελή, καθηγήτρια καλλιτεχνικών στο Μουσικό σχολείο και μέλος του Δ.Σ. της βιβλιοθήκης και στη συνέχεια πληροφορήθηκαν για τη δράση τoυ Ελληνικού Τμήματος της Ibby – Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου από την κα Πάττυ Παπαδήμου, μέλος του Δ.Σ του Ελληνικού Τμήματος της Ibby – υπεύθυνη Β. Ελλάδος. Η κα Παπαδήμου έδωσε στα σχολεία αφίσες της Ibby για την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου και  διάβασε το μήνυμα της Ρωσίας που ήταν φέτος υπεύθυνη για το υλικό του εορτασμού. Στο τέλος οι μαθητές και των δύο σχολείων τραγούδησαν μαζί, χόρεψαν και πήραν μέρος σε δράσεις καλλιτεχνικές και θεατρικές με σύνθημα «Το Βιβλίο μας Ενώνει».

Ήταν  μια καλή  ευκαιρία να έρθουν οι μαθητές σε επαφή, ώστε να ανταλλάξουν απόψεις, να ενημερωθούν για τις δράσεις άλλων μαθητών που ζουν μακριά τους αλλά έχουν τα ίδια ενδιαφέροντα και ανησυχίες μ’ αυτούς, να αντιληφθούν τη σημασία της συνεργασίας και του διαλόγου, να αναπτύξουν κοινωνικές δεξιότητες, να καλλιεργήσουν τη συναισθηματική τους νοημοσύνη, να κατανοήσουν ότι το βιβλίο ανοίγει νέους κόσμους, να κάνουν καινούργιους φίλους. Οι δυο ομάδες, αφού αντάλλαξαν τηλέφωνα,  αποχαιρέτησαν τους νέους τους φίλους δίνοντας την υπόσχεση να ξανασυναντηθούν.

Συγχαίρουμε  τις υπεύθυνες καθηγήτριες της λογοτεχνικής συντροφιάς του 8ου Γυμνασίου Πειραιά, κα Φαζάκη Μαριλένα και Τσαγκρίδου Κωνσταντίνα, που πήραν την πρωτοβουλία για αυτή τη δράση, ευχαριστούμε θερμά την κα Πάττυ Παπαδήμου, πολύτιμη συμπαραστάτρια και συνεργάτη όλων των δράσεων φιλαναγνωσίας του σχολείου μας, την κα Χαμιδιελή Φωτεινή, η οποία, με την ευαισθησία που την διακρίνει σε ό,τι αφορά το βιβλίο, ακούραστα  βοηθάει κάθε φορά που της ζητείται καθώς και την κα Παπά Τατιάνα, φιλόλογο του Μουσικού Σχολείου, που πρόθυμα συμμετείχε στο μουσικό μέρος των δράσεων.

Και μην ξεχνάτε  “Διαβάστε, Εμπνευστείτε, Δημιουργήστε και… Ραδιοεπικοινωνήστε!”