Παρακολούθηση Επιστ. Ντοκυμανταίρ στη Δημόσια Βιβλιοθήκη

Το Μουσικό Σχολείο συμμετείχε στην εβδομάδα προβολής ταινιών επιστημονικών θεμάτων στη Βέροια η οποία διοργανώνεται από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, τους Φίλους του Βυζαντινού Μουσείου Βεροίας και την Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη.

Οι μαθητές και μαθήτριες της Β΄ Γυμνασίου, με την συνοδεία του καθηγητή Φυσικής κ. Κωνσταντίνου Δούκα, παρακολούθησαν την Δευτέρα 20 Ιανουαρίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη, την προβολή του Επιστημονικού Ντοκυμανταίρ «Συντονισμός: Όντα σε συχνότητα».

Κατά την επιστροφή τους οι μαθητές κλήθηκαν να απαντήσουν στο παρόν επισυναπτόμενο Φύλλο Εργασίας με θέματα που θίχθηκαν στην ταινία.

Το θέμα της ταινίας , πέρα από εξαιρετικά ενδιαφέρον, ήταν και εντελώς σύγχρονο και κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των μαθητών.

Λίγα λόγια για την ταινία και το θέμα που διαπραγματεύεται:

                    Συντονισμός:Όντα σε συχνότητα,

Διάρκεια : 88΄

Πρωτότυποςτίτλος: Resonance: Beings of frequency

Σκηνοθέτης: James Russel/ Jonh K. Webstez,

Έτος παραγωγής : 2012 

Μεγάλη Βρετανία

Το ντοκυμανταίρ αποκαλύπτει τους ακριβείς μηχανισμούς με τους οποίους η τεχνολογία της κινητής τηλεφωνίας και των ασύρματων δικτύων μπορεί να προκαλέσει καρκίνο. Ο Πλανήτης μας είναι γεμάτος από μια φυσική συχνότητα. Καθώς η ζωή εξελίσσονταν με αργά βήματα, ο άνθρωπος περιβάλλονταν πάντα από την ίδια συχνότητα και είναι πλασμένος σε συντονισμό με αυτήν. Έρευνες δείχνουν πως η έκθεση μας σε αυτή τη συχνότητα είναι πέρα για πέρα ζωτική. Ελέγχει την Ψυχική και Φυσική μας υγεία, συγχρονίζει τους βιορυθμούς μας, βοηθά το ανοσοποιητικό μας σύστημα και βελτιώνει την αίσθηση της ευεξίας.

Τα τελευταία 25 χρόνια η ανθρωπότητα έχει βυθίσει τον εαυτό της σε έναν ωκεανό τεχνητών συχνοτήτων. Βρίσκονται ολόγυρά μας, γεμίζουν τον αέρα και καταπνίγουν τον Φυσικό συντονισμό της Γης. Σε πρώτη ματιά ο πλανήτης μοιάζει ο ίδιος, σε κυτταρικό επίπεδο όμως πρόκειται για τη μεγαλύτερη αλλαγή που έχει υποστεί ποτέ η ζωή στη Γη και τις επιπτώσεις της οποίας μόλις έχουμε αρχίσει να βλέπουμε και να νoιώθουμε.

Φύλλο Εργασίας Προβολής